Филмът  Моралът е доброто ще бъде представен безплатно за студенти в

...
Филмът  Моралът е доброто ще бъде представен безплатно за студенти в
Коментари Харесай

Безплатна прожекция за студенти на филма за Кристиян Таков в Пловдив

Филмът   " Моралът е положителното " ще бъде показан гратис за студенти в Пловдив  в петък. Той ще бъде излъчен в Лъки - Дом на киното, а началният час на прожекцията е 18 часа. След прожекцията ще има полемика със основателите на кино лентата. " България се разсънва извънредно постепенно, само че слънцето към този момент е изгряло… Ще се става! ", е една от запаметяващите се изречения на доц.Кристиан Таков. 
Прочетете още
От детската стая, през ученическия чин и студентска пейка, до преподавателската катедра и социална естрада – филмът „ Моралът е положителното “ наблюдава житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

Във кино лентата са показани голям брой усърдно издирени и непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и поредност изявленията със фамилията, сътрудници, другари и съидейници на доцент Таков. Събрани дружно, те построяват облика на известния правист, интелектуалец и държавник и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, правдивост, морал и добрина се потвърждават всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

Това е филм-послание за един невероятен човек, пристигнал в нашия свят с задача.

 Режисьор е Веселин Диманов, оператор е Калоян Игнатов.

Лентата се трансформира в културен феномен и към този момент е гледана от хиляди българи у нас и в чужбина. 

  " Този засилен интерес съгласно мен се дължи на делото на Кристиан Таков и завета, който той остави в две съществени направления - истина и правдивост. България е несправедлива страна в доста връзки и хората живеят тази неправда всеки ден. Филмът демонстрира по какъв начин Кристиан Таков през целия си живот е водел тези свои борби за истина и правдивост ", коментира  Веселин Диманов. По думите му у нас има недостиг на истина.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР